Milieudefensie

Wij zijn de meest invloedrijke klimaatorganisatie van dit moment. Omdat wij geloven in de kracht van mensen. Samen zijn we sterker dan de grote vervuilers en treuzelende politici. Samen veranderen we Nederland. Milieudefensie: 50 jaar jong, onafhankelijk en succesvol. Doe je mee?”

Case:

Milieudefensie streefde naar een consistente IT infrastructuur in de cloud voor haar organisatie en werknemers. Voorheen was de IT-infrastructuur verdeeld over een zelfstandig beheerde on-premise situatie gecombineerd met een aantal externe gehoste applicaties. Enabl.ist is gevraagd om te adviseren rondom het veilig thuiswerken, door Covid-19. En het aanleveren kennis, m.b.t. groene IT oplossingen, open-source IT oplossingen en transitie strategieën zoals wij dat ook voor de PvdA gedaan hebben.

Doel:

Het herorganiseren van de on-premise situatie naar een duurzame en groene gehoste kantoor omgeving.

Taken:

 • Het maken van een applicatie inventarisatie
 • Herdefiniëren van waarden op het gebied van IT en duurzaamheid
 • Aandragen van leveranciers
 • Kennis delen van open-source en IT
 • Schrijven en redigeren van het rapport voor MT

Partners/team:

 • Milieudefensie staf
 • Leaf.Cloud staf
 • Enabl.ist team

Resultaat:

Een gedegen rapport om de organisatie mee te overtuigen en de migratie van on-premise IT naar een veilige meest milieuvriendelijke cloud situatie mogelijk bij Leaf.Cloud.

 • Knowledge sharing rondom open-source IT en duurzaamheid
 • Versterking partnerships tussen leverancier en klant
 • De transitie gemaakt