Pol.is

oplossingen gebaseerd op consensus

De laatste tijd krijgen we van meerdere instanties de vraag “Is er een tool waarmee we oplossingen voor problemen kunnen crowdsourcen en deze vervolgens rangschikken, gebaseerd op consensus?”

“Polis is a real-time system for gathering, analyzing and understanding what large groups of people think in their own words, A by advanced statistics and machine learning.”

En ja hoor, die is er! We hebben een aantal keren de voorbeelden laten zien hoe Pol.is werd ingezet om beleid te (her)vormen door de overheid van Taiwan, bijvoorbeeld rond het personen vervoer bedrijf Uber. Het blijft lastig uitleggen wat Pol.is nu exact doet.

Gelukkig heeft de BBC hier een mooi filmpje over gemaakt:

ps: om je digitale data footprint te beperken kan je youtube afspelen in Firefox Multi-Account Containers

We proberen al een tijdje reuring te krijgen voor Pol.is in Nederland. Voor Innovating Democracy, samen georganiseerd met de NIMD, hadden we twee jaar geleden Colin Megill naar Nederland gehaald om een presentatie te geven over Pol.is

Vorig jaar zijn we gaan onderzoeken naar de mogelijkheden om naast de Nederlandse versie van Consul ook Pol.is te hosten op Nederlandse bodem. Een mogelijke integratie van deze beide participatie tools zorgt voor een nog breder participatie traject, waar nog meer burgers aan kunnen deelnemen.

Zou jij ook Pol.is en of Consul voor jouw gemeente, cooperatie, ledenorganisatie of politieke partij in willen zetten? Laat het ons weten!