Consul voor de Gemeente- Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer, met haar dorpskernen als Badhoevedorp-Zwanenburg, Lisserbroek en de grotere woonkernen Nieuw-Vennep en Hoofddorp biedt plaats aan een 160.000 inwoners. Sinds 2020 is met een herindeling ook de gemeente Haarlemmerliede nu bestuurlijk onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. Met de luchthaven Schiphol heeft de gemeente Haarlemmermeer een van de grootste werkgevers van het land op haar gemeentegrond gevestigd”

Doel:
Participatie en inspraak verhogen dmv inzet digitale tool, Consul.

Taken:
Participatie tool selectie, teamsamenstelling
Aansturen Dev team
Vraag ontwikkeling
Co-creatie
Borgen veilige hosting en accountability

Maatwerk toegepast

Partners/team:

Ons team bestond uit

Devops
Dataanalist
Sociaal Psycholoog
Functioneel Beheer (gem. Haarlemmermeer)

Resultaat:

Consul werd breed ingezet en gebruikt door de bewoners en ondernemers van Badhoevedorp. In een digitaal participatie proces werden de bewoners geprikkeld om antwoorden te geven op vragen. Ook werden ze verleid tot het inbrengen van ideeen die alles bij elkaar een goede input gaf voor B&W om een aansluitend plan tot herinrichting aan te leveren. De resulaten van dit eerste onderzoek staan hier.