Noodgedwongen online vergaderen en videobellen

Werkend Nederland is massaal overgeschakeld op online vergaderen en videobellen, noodgedwongen, deels onwennig. We krijgen veel vragen over tools om veilig thuis te werken. Op het nieuws verschijnen veel berichten over de gevaren en nadelen van het gebruik van deze tools zoals Zoom en Slack. Vaak worden deze door werknemers uit eigen initiatief ingezet, wat goed is, alleen is het niet altijd veilig en duurzaam voor de organisatie.

Bits of Freedom en de Waag zetten deze applicaties op een rijtje. Een aantal van deze Open-Source communicatie tools moet je zelf hosten. Participation.Tools (van Enabl.ist) ondersteunt haar klanten om dit makkelijk, veilig en zonder leveranciersafhankelijkheid te realiseren.

Onze klanten hebben we tijdens de COVID-19 beperking twee communicatie tools ter beschikking gesteld: BigBlueButton, voor webvergaderingen, seminars en tutorials. RocketChat, voor message-based communicatie binnen het team. Voordelen: Onafhankelijk, Webbased, Open Source.

Wil je weten hoe deze Open-Source tools jouw organisatie kunnen helpen?

Neem contact met ons op